logo
Horia Stan
Fotografia ca echilibru între disciplină și creativitate
    Se spune că latura artistică și cea analitică, de business, sunt in emisfere diferite ale creierului, neputând coabita. Din fericire, suntem zilnic surprinși de tineri antreprenori care sunt artiști și de tineri artiști care sunt și antreprenori în devenire. Un exemplu drag nouă este Horia Stan, al cărui talent fotografic a reușit să supraviețuiască unei perioade de 5 ani de lucru în mediul bancar și ale cărui deprinderi de business din mediul bancar au reușit să supraviețuiască în ultimii 5 ani de lucru în mediul artistic. 

    La origine absolvent al școlii de arte plastice, Horia s-a orientat către mediul financiar-bancar pentru a descoperi latura analitică a business-ului și, fiind un autodidact convins, pentru a-și însuși rigorile specifice. În căutarea disciplinei și din dorința de a-și rafina abilitățile de comunicare, tânărul artist a petrecut o lungă perioadă într-un mediu ce-i părea vitreg, dar care ulterior l-a captivat, satisfăcând nevoia sa de ordine în zbuciumul artistic.
    Desprinzându-se cu greu de mediul financiar-bancar s-a refugiat în artă, acolo unde se simte în largul său: în fotografie, muzică și film. Horia își dedică majoritatea timpului fotografiei, domeniu în care a reusit să dezvolte un business de succes, cu perseverență, disciplină și talent. Succesul se datorează exact rețetei sus-menționate și disciplinei învățate în bancă, întrucât adevarata performanță a atins-o abia când a descoperit mix-ul dintre organizare, concept și echipa pe care o formează cu clientul. Fiecare proiect trebuie să fie unic, să se diferențieze de altele, motiv pentru care fiecare proiect este dominat de identitatea brandului, a produsului, purtând și o particică din identitatea fotografului.

    Tocmai din dorința de a livra întotdeauna ceva distinct, fără a-și altera identitatea, Horia Stan s-a apucat să compună muzică special pentru video-urile pe care le monteză pentru clienți, putând astfel să-și pună amprenta și să rezolve exact necesarul de maleabilitate între problema pusă de proiect și soluția optimă. Fiecare client vrea ce este mai bun din produsul comandat, însă atunci când comanzi artă, consumi din esența artistului, motiv pentru care Horia alege doar proiectele cu care dezvoltă o sinergie și colaborează cu un grup restrâns de branduri. Melanjul dintre cunoașterea psihologiei brandului, a consumatorului și a pieței, împreună cu investiția de talent, tehnică fotografică, aparatură de ultimă generație și un concept definitoriu, fac ca proiectele lui Horia Stan să fie etalon. 

    Pentru Horia rezultatul de astăzi izvorăște din experimentul de ieri, care a devenit cheia problemei. Fiecare shooting trebuie să fie mai bun decât precedentul.