logo
Irinel Nedelcu
Irinel Nedelcu
Fondator
Institutul Dermato-Estetic Irinel Nedelcu
“Dar noi suntem încă aici, suntem încă mândri că suntem români și ne dorim să susținem așa cum putem bucuria și nu dezamăgirea de a locui în România.”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

    Cu peste 20 de ani în urmă, am deschis o clinică specializată în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor părului, fiind prima inițiativă de acest fel din România. În prezent avem multiple servicii medicale de medicină regenerativă, abordând atât tratamente de regenerare și înfrumusețare, cât și tratamente dermato chirurgicale ale unor afecțiuni severe, terapii de  avangardă ale bolii varicoase. În prezent pot spune că oferirea unor servicii de înaltă specializare, de nișă, ne-a permis să oferim atât românilor cât și pacienților din străinătate servicii medicale de înaltă calitate și pot spune că acest concept ne a adus succesul în domeniul în care profesăm.

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

    Un business de succes este, în afară de ascensiunea financiară, susținut de o evoluție stabilă, o evoluție progresivă, atât vertical cât și pe orizontală. La noi în țară, pentru a obține rezultate similare celor din țările occidentale, dificultățile și efortul sunt cel puțin duble.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

    În primul rând complexitatea și obscuritatea legislativă fac ca dezvoltarea unei afaceri serioase, plecând de la zero, să fie extrem de dificilă, uneori riscantă. Finanțarea este mult mai costisitoare, concurența cu finanțarea subterană e dificila și nu în ultimul rând, instabilitatea legislației fiscale face extrem de grea prognoza pe termen lung pentru afacerile mici și mijlocii.

 

Dar satisfacțiile?

    Vorbind în nume personal, satisfacțiile profesiunii medicale sunt în primul rând de ordin sufletesc, emoțional, iar cele de ordin financiar nu sunt de neglijat într-o țară în care încă mulți consideră că serviciile medicale sunt gratuite, cum păreau a fi in comunism și să creada normal ca, fără să plătească nimic, să primească servicii de calitate. Pe de altă parte, posibilitatea evoluției continue, ținând pasul cu noile cuceriri științifice, este iar o mare satisfacție.

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

    Din nefericire cred că o să fie următorii cel puțin 10 ani extrem de dificili, urmând o integrare progresivă, cu adevărat greoaie, dar continuă in mediul relativ stabil și progresiv al Europei. Dar noi suntem încă aici, suntem încă mândri că suntem români și ne dorim să susținem așa cum putem bucuria și nu dezamăgirea de a locui în România.