logo
Marcel Vulpoi
Marcel Vulpoi
General Manager
Vulpoi & Toader Management
“Din punctul meu de vedere, succesul nu ar trebui cuantificat în bani, indicatori financiari sau de creștere, ci în modul în care se întâmplă lucrurile de zi cu zi.”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

În mediul de business din România am decis să intru în anul 2004, odată cu înființarea Vulpoi & Toader Management, firmă ce activează în domeniul financiar-contabil. În prezent, avem circa 120 de angajați, oferind servicii de tip one-stop shop (contabilitate, HR, servicii juridice, consultanță, hedging valutar, etc.) clienților români și străini.   

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

Din punctul meu de vedere, succesul nu ar trebui cuantificat în bani, indicatori financiari sau de creștere, ci în modul în care se întâmplă lucrurile de zi cu zi. Dacă la sfârșitul unei zile te găsești nervos, iritat sau nemulțumit, atunci probabil că mai ai ceva de lucru până ajungi la el. Dacă însă te culci relaxat și încântat, așteptând cu nerăbdare să înceapă ziua următoare, atunci, probabil că te poți considera un om de succes.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

Și în mediul de business românesc, la fel ca și în alte țări, provocările pot fi numeroase, începând de la atitudinea oamenilor, fie că vorbim de angajați sau parteneri, abordările mai mult sau mai puțin oneroase ale relațiilor interumane și până la provocările din mediul tehnologic ce impactează din ce în ce mai mult toate domeniile de activitate.

 

Dar satisfacțiile?

Atâta timp cât poți trece cu zâmbetul pe buze peste provocările enumerate mai sus, cred că rămân numai satisfacții. Cred că ar trebui să ne canalizăm cu toții energiile în aprecierea micilor satisfacții de zi cu zi, încercând să nu sacrificăm bucuriile prezentului, fie că este vorba despre un fotbal sau o bere cu colegii sau prietenii sau despre un contract câștigat, pe niște obiective pe termen lung mai mult sau mai puțin realizabile. Sau, așa cum se spune în speech-urile motivaționale, cred că mai important ar trebui să fie drumul

și nu destinația.

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

Trei cuvinte: tehnologie, corporații și polarizare.