logo
Alex Drăgan
Alex Drăgan
Cofondator
Sarto Bespoke
“[...] cu cât tehnologia înaintează, cu atât lucrurile au nevoie de simplificare în complexitatea lor.”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

Activitatea antreprenorială din România este atipică și presupune o înțelegere bună a pieței, a clienților și a vendorilor. Zona serviciilor premium este în creștere în România, motiv pentru care, atâta timp cât îți respecți clienții și munca în mod consecvent, vei avea de câștigat. La SARTO, am inovat și am dezvoltat servicii adiacente, menite să economiseasca timp, motiv pentru care am crescut, atât în cifre, cât și ca percepție la nivel de brand.   

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

Prin capacitatea de adaptare la piața românească și menținerea focusului pe clienți precum și planificarea, implementarea și realizarea țelurilor. Caimacul capitalist românesc este în formare, firav ca “un ghiocel’’, astfel fiind destul de sensibil la schimbările majore de legislație sau ralierea la rigorile internaționale. Asadar, pentru mine succesul în România înseamnă să fii consecvent și să ai ‘’coaja groasă’’, astfel încât schimbările susmenționate să nu afecteze business-ul. Până la urmă, antreprenorul român de succes este răspunzător pentru angajații săi, cărora trebuie să le plătească salariile și nu să găsească scuze.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

Fiind o piață de business la început de drum, însă emergentă în același timp, provocările sunt multe și mereu altele. În absența unui fundament de afaceri adânc înrădăcinat în mentalul nostru, ca popor, capitalismul fiind un concept relativ nou pentru noi, enumăr câteva dintre provocări: sistematizarea noțiunilor elementare de servicii, cunoștințe economice primare, sustenabilitatea măsurilor legislative, consultările cu mediul de afaceri atunci când sunt luate decizii care țin de mediul de afaceri și implicarea oamenilor de business în soluționarea problemelor. 

 

Dar satisfacțiile?

Dictonul “după muncă și răsplată’’ ar trebui înlocuit cu “după rezultate și răsplată’’. Dacă într-o mare corporație se mai practică trasul mâței de coadă într-o zi de vineri ploioasă sau într-o luni începută prea devreme, într-un mediu antreprenorial orice zi, oră și minut contează. Așadar, micile bucurii împodobesc marile succese: un mulțumesc sincer de la un coleg, posibilitatea de a implementa rapid o idee auzită în urmă cu doar o oră. La polul opus sunt marile succese, ca de exemplu un trimestru peste așteptări sau, în ultimii trei ani, o creștere a cifrei de afaceri.  

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

Evident, țara noastră are un potențial viitor de aur, pentru că avem oameni capabili și talentați. Depinde de mediul antreprenorial, în linii mari. Și peste noi va da revoluția inteligenței artificiale, vrem nu vrem, și noi vom fi inundați cu impunerea unor cadre mai putin creative de lucru. Va fi mai mult binar, întrucât cu cât tehnologia înaintează, cu atât lucrurile au nevoie de simplificare în complexitatea lor. Sper ca România să aibă un viitor mare, pentru că mediul de afaceri românesc, în ciuda adversităților, demonstrează zilnic că are puterea de a construi și fundamenta.