logo
Andrea Catto
Andrea Catto
Commercial Manager South Europe
Flydubai
“Mereu cu optimism, cu speranța ca România să fi reușit deja realizarea unor proiecte de țară [...]”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

O evoluție rapidă, de la biletul tipărit pe hârtie la biletul virtual (electronic), într-o dinamică deși amețitoare, bine consolidată,  având cunoștințe temeinice, formale și informale, având șansa de a lucra alături de oameni competenți, entuaziaști și deschiși provocărilor vremurilor.

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

Succesul îl pot defini numai prin exemplele din jurul meu, sacrificii, nepotriviri cu sistemul politic, evoluția de la profilul standard la un profil global, adaptat pieței și tehnologiei, deschis spre multiculturalism.

Sunt bucuroasă să particip și la diverse acțiuni și evenimente caritabile și asta mă face să apreciez și mai mult compasiunea ca parametru al succesului.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

Identific 2 tipuri de provocări. Prima este legată direct de sistemul politic al acestor ani după 1989 și blocajul economic provocat de incompetența și iresponsabilitatea celor aflați în funcții guvernamentale și parlamentare.

A doua mare provocare este profilul managerului și al antreprenorului român, încă în căutarea unei structuri care să îl ajute să identifice, să valorifice și să aprecieze competențele celor cu care lucrează, adaptarea la impactul mixului de generații în care ne desfășurăm activitatea.

 

Dar satisfacțiile?

Satisfacțiile vin îndeosebi de la oameni, de la colegi și parteneri de drum. Chiar și acum, după mai mult de 25 de ani de activitate să putem fi la nivelul exigențelor înalte și să putem merge mai departe, angajați în proiecte de viitor.

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

Mereu cu optimism, cu speranța ca România să fi reușit deja realizarea unor proiecte de țară, temeinic fundamentate și corect bugetate, astfel încât să fim pregătiți pentru încă alte sute de ani.