logo
Atena Popa
Atena Popa
Fondator
Gift Avenue & Diplomatic Shop Online
 "În mediul online poți oricând să cazi sau să rămâi într-un colț obscur, negăsit de nimeni dacă nu te folosești de instrumentele necesare pentru a fi vizibil […]"

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

    Încet, dar sigur! În primul an, destul de greu… Cu multe ore de stat în fața computerului în care exploram cu aviditate cum și în ce fel funcționează partea nevazută a mecanismului online. La vremea aceea, lumea nu avea încredere în seviciile de acest gen, au fost multe situații incomode, dar pe parcurs piața s-a obișnuit cumva cu sistemul facil pe care-l aduce la pachet comerțul modern.

    Comerțul online este într-o continuă expansiune, cel mai important lucru a fost și pentru noi să fim în pas cu schimbările permanente care, de altfel, vin cu o viteză copleșitoare. Perseverența și permanenta informare au asigurat bunul mers al afacerii în acest univers virtual, dar asta n-ar fi fost de ajuns dacă nu am fi știut că liantul principal rămâne în continuare conexiunea cu oamenii.


Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

    Este încă destul loc pentru a evolua cu succes într-o afacere în România. Trebuie să fii sigur, însa, că ceea ce faci este în același timp și ceea ce îți dorești cu adevărat, să existe o armonie între capacitatea de a judeca corect situațiile ce se ivesc într-o afacere, cât și puterea anticipării viitorului.


Care sunt provocările în mediul de business din România?

    Concurența acerbă.  În mediul online poți oricând să cazi sau să rămâi într-un colț obscur, negăsit de nimeni dacă nu te folosești de instrumentele necesare pentru a fi vizibil și acest lucru te ține mereu în priză.  Într-o asfel de afacere trebuie să fii conectat permanent. Este electrizant dar și epuizant în același timp. Dar ce ar fi viața fără provocări?


Dar satisfacțiile?

    Satisfacțiile sunt diverse în genul de afacere în care activez - de la feedback-ul pozitiv venit de la un client nou, până la recurența acestuia.  Mărturisesc că acest lucru este supremul în business-ul acesta ‘de click’, cum îmi place mie să-i spun. Măestria de a menține clienții interesați de magazinul tău online nu este departe de cel terestru și aici intervine arta de a compune strategii fără de care totul s-ar limita la un comerț simplu, vetust.


Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

    Cum digitalizarea afacerilor este într-o continuă expanisune, văd un mediu de afaceri organizat, ceva mai sigur față de cum a fost până acum. Roboții vor înlocui eficient forța de muncă umană accelerând direcțiile tuturor business-urilor. Important este să reușim să ne adaptăm la ceea ce ne așteaptă.