logo
Bucureștiul Întreprinzător
Povestea de succes a companiilor mici și mijocii continuă
Plecând din orașul său de baștină, Clujul, Banca Transilvania s-a distins prin acest proiect nu doar pentru amploarea, durata sau complexitatea sa, ci prin faptul că a inițiat, gândit, planificat și susținut de la zero întregul proiect, ca ceea ce este: o ocazie de a cunoaște mediul antreprenorial cotidian. Pentru unii poate părea un alt proiect de promovare a antreprenoriatului bucureștean, însă într-un mediu de afaceri ca cel românesc, tânăr, novice și cu nevoie de antreprenoriat ca de aer, acest proiect este un manual de bune practici.

În esență, pe parcursul unui an au fost alese dintre cele mai vii și crude povești antreprenoriale ale oamenilor Bucureștiului așa cum sunt ei astăzi, plecând de la trecutul originar al orașului, un târg pe malul Dâmboviței, un loc de întâlnire pentru negoț, care astăzi este cel mai prolific oraș al României din punct de vedere economic și antreprenorial. Poveștile descoperite în cadrul proiectului au stârnit atât de mult interes, încât proiectul a continuat și a fost extins și către Timișoara, o nouă stea economică a României, aflată în ascensiune.

Dacă aceste elemente sunt suficiente pentru a defini campania ”Bucureștiul Întreprinzător” ca fiind una de succes, Banca Transilvania ne mai dă o lecție de antreprenoriat pe bune și responsabilitate socială a unei corporații și transformă platforma într-una de mentorat pentru tineri antreprenori. Cu această ocazie proiectul devine unul viu și se metamorfozează cu sesiuni de mentorat, grație susținerii unor oameni de succes care s-au alăturat. Susținătorii proiectului vor oferi sfaturi de bune practici și ghidaj unor antreprenori mai puțin cunoscuți sau aflați la început de drum. Astfel, vom descoperi nu doar povești de succes, ci și provocările pe care le putem depăși împreună, ca Întreprinzători sau ca locuitori ai Bucureștiului și României.