logo
Ciprian Tătărușanu
Ciprian Tătărușanu
Goal Keeper
Echipa Națională de Fotbal a României
“[...] principala provocare în orice domeniu este să treci peste micile probleme și neajunsuri și să-ți faci meseria cu plăcere.”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

Evoluția mea a fost una progresivă și corectă, începând de la divizia D și până la echipa națională. Trecând prin toate diviziile, am avut timp, atât ca om, cât și ca sportiv să mă adaptez schimbărilor care au avut loc în viața mea. Dacă treceam de la divizia D direct la Steaua-București, cel mai probabil aș fi eșuat. Fotbalul românesc a fost într-o continuă creștere, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar, sfertul de finală dintre Steaua și Rapid spunând totul. Ca în orice domeniu, sunt perioade bune și perioade mai puțin bune, iar în acest moment fotbalul românesc nu traversează o perioadă foarte bună.

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

Dacă toate echipele profesioniste ar reuși să-și plătească la timp sportivii și angajații, acesta ar fi un real succes.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

Cred că principala provocare în orice domeniu este să treci peste micile probleme și neajunsuri și să-ți faci meseria cu plăcere.

 

Dar satisfacțiile?

Satisfacțiile sunt foarte mari când fac o paradă, când aud fluierul final al unui meci câștigat, când ridic un trofeu deasupra capului sau, cel mai important, când primesc felicitări de la cei apropiați. Atunci mă simt împlinit și bogat.

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

Fotbalul, din fericire, este un joc imprevizibil, la fel este și evoluția lui, nu pot să văd ci doar să sper că pasiunea pentru acest joc va fi într-o continuă creștere.