logo
Florina Bogdan
Florina Bogdan
Managing Partner
The Movement
“Învățăm împreună ce înseamnă atitudine sănătoasă.”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

Am evoluat ca un român care se zbate să construiască ceva durabil. Cu urcușuri, coborâșuri, adaptări la un mediu încă necopt, pe care îl simțeam propice, dar tributar unor mentalități învechite. Am luat și decizii greșite, dar am învățat din ele enorm. Domeniul în care activez crește, deoarece românii înțeleg că asfaltul, mașina și șaorma nu reprezintă o viață reală, ci o cedare în fața nevoii false de comod. Învățăm împreună ce înseamnă atitudine sănătoasă.

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

Totul începe cu o idee. Dacă e o idee într-o nișă, ești fericit, căci s-a cam inventat tot. Urmează muncă, muncă, muncă. Dimineața o iei de la capăt cu muncă, muncă, muncă.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

Inerția. Oboseala. Neîncrederea. Birocrația. Lupți cu ele, dar altă cale nu ai.

 

Dar satisfacțiile?

Să vezi cum ai schimbat gândurile unui om nefericit. Să vezi că tot mai mulți copii încep să facă sport. Din nefericire, numărul celor cu afecțiuni cardiovasculare sau vicii de postură crește alarmant. În lipsa unor politici guvernamentale, facem ce putem. În ce mă privește, zâmbesc tot mai des.

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

Totul va depinde de noi înșine. Dacă așteptăm să ni se dea, așteptăm degeaba. Omenirea merge înainte datorită curajului antreprenorilor.