logo
Isopan
Rețeta unui business occidental aplicată cu succes în România
Într-o piață a construcțiilor care a cunoscut creșteri fabuloase și căderi dramatice, se distinge compania italiană Isopan, cu o istorie de peste 50 de ani, parte a Gruppo Manni. Fiind la origini un producător de panouri termoizolante, dezvoltarea sa l-a adus în punctul în care oferă soluții de izolare, panouri speciale, fonoabsorbție, precum și soluții pentru recalificare energetică. Acest grup este impresionant și prin prezența la nivel mondial, ajungând în momentul de față la 7 fabrici pe tot globul, cu două prezențe în Italia, una în Spania, una în Germania, una în Rusia, una în Mexic și una în România.

Investiția din România s-a finalizat în 2006 și a fost una strategică și deopotrivă naturală, piața fiind familiarizată cu produsele. Cu o echipă formată din aproximativ 120 de persoane, fabrica din Popești-Leordeni reușește să fie cea mai productivă, crescând de la 600.000 mp de panouri comercializați în 2007, la peste 2.400.000 mp în 2018. De aici se acoperă tot sud-estul Europei, clienții venind din Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Ungaria și Ucraina, iar  pentru produse specifice din Cehia, Germania, Polonia și chiar Italia. 

Printre clienții strategici din România se numără Dedeman, Emag, Tuborg România, Volvo Trucks, Jaguar și Arctic, în relațiile sale comerciale Isopan fiind apreciat pentru cel mai bun raport calitate-preț, ceea ce-l face liderul pieței românești și concurent la egalitate pentru poziția de lider mondial. Obiectivul Isopan constă în a oferi pieței construcțiilor cele mai noi tehnologii, garantând în același timp o logistică eficientă și un serviciu la cel mai înalt nivel, într-un cadru de sustenabilitate ambientală, socială și economică.

Isopan nu este doar un furnizor de materiale de construcții, ci și un partener capabil să ofere cele mai inovatoare soluții, care să contribuie la creșterea și dezvoltarea clienților.
Pentru a atinge aceste obiective, dedicarea și pasiunea colaboratorilor și a echipei Isopan sunt esențiale, la fel cum esențial este și raportul dinamic cu clienții, cu care s-au construit parteneriate solide și de lungă durată.