logo
Loake Shoemakers
Ascensiunea unui brand Englezesc în România

Într-o piață de consum tânără și dominată de produse de calitate medie, Loake Shoemakers se distinge ca primul brand englezesc de încălțăminte bărbătească care s-a definit în România. Cu o prezență de peste 5 ani pe piață, brandul importat și distribuit în exclusivitate de grupul SARTO, se mândrește cu o istorie de peste 135 de ani de manufactură a pantofilor bărbătești.


Format în 1880 de trei frați, Loake continuă să fie o afacere de familie chiar și astăzi, reunind a patra și a cincea generație care lucrează împreună. Compania cu peste 120 de angajați produce 10.000 de perechi de pantofi pe săptămână, oferind peste 150 de modele în culori diferite.


Pantofii premium sunt produși de 130 de meșteri care reunesc 75 de piese în aproximativ 200 de operațiuni. 


Cea mai fină piele este utilizată pentru a asigura o finisare manuală impecabilă. Furnizor al Casei Regale a Marii Britanii și beneficiar al unui mandat regal de recunoaștere a calității, Loake are nevoie de opt săptămâni pentru a face o pereche de pantofi Goodyear Welted.Dincolo de măiestria cu care sunt manufacturați pantofii, impresionantă este și povestea de business în România, unde a reușit să se impună ca un brand super-premium și să câștige inimile consumatorilor. Prezent în majoritatea orașelor mari, lanțul de distribuție Loake din România s-a extins și peste hotare, ajungând să dețină licență exclusivă de distribuție în 12 țări din Europa de Sud-Est. Mai mult, rezultatele financiare și de imagine au pus filiala din România pe harta mondială, obținând și licența de marketing și generare de campanii pentru colecțiile noi. Un brand cu peste 135 de ani de istorie și-a găsit cu ușurință locul într-un tărâm al tradițiilor, câștigând inimile românilor.