logo
Luca Militello
Luca Militello
CEO
Grupul Monza
“Sistemul de sănătate din România are nevoie de investiții, de viziune și de perspectivă [...]”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

Am ajuns din Italia în 2002, când aveam 24 de ani. România mi-a oferit posibilitatatea de a-mi demonstra valoarea pe teren. În sistemul de sănătate activez de 6 ani. Eu și Spitalul Monza am început împreună această minunată aventură, iar astăzi suntem în top pe domeniul nostru.

 

Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

Succesul în business înseamnă să faci ceva despre care se va vorbi în următorii ani și care va avea efect pe termen lung. Ne ocupăm cu medicina și o facem la cele mai înalte standarde. Un pacient mulțumit mai aduce alți trei pacienți, iar atâta timp cât spitalul nostru este mereu căutat, cred cu tărie că ceea ce facem, facem bine.

 

Care sunt provocările în mediul de business din România?

Sistemul de sănătate din România are nevoie de investiții, de viziune și de perspectivă. Toate aceastea sunt provocări pentru noi.

 

Dar satisfacțiile?

Când ai salvat o viață, orice alt lucru vine pe plan secund. Cea mai mare satisfacție este aceea de a putea ajuta persoane care nu își permit serviciile noastre. Prin intermediul fundației Monza, în 6 ani de activitate în Spitalul Monza au fost operați pro bono, peste 100 de copii.

 

Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

România este o piață efervescentă, are una dintre cele mai mari creșteri ale PIB-ului din Europa. Următorii 10 ani vor fi într-o continuă creștere; următorii 100 de ani vor fi o provocare continuă. Depinde de noi, actuala și următoarea generație, să valorificăm ceea ce s-a făcut în ultimii 20 de ani și să ducem România în vârful Europei.