logo
Nicoleta Bârsan
Nicoleta Bârsan
Freelancer
Nicoleta Bârsan Professional Makeup Artist
“[…] este nevoie de mult efort și de riscuri asumate.”

Cum ați evoluat dumneavoastră și industria în care activați în mediul de business din România?

    Pasiunea pentru machiaj a început încă din copilărie, pe când îi furam mamei rujurile și mă ascundeam în încercarea stângace de a mă “machia”. În studenție îmi machiam prietenele, așa că în mod natural a urmat absolvirea unei școli de make-up prestigioase din Romania și începerea unei cariere superbe. Proiectele au urmat: ședințe foto, parade de modă, evenimente fashion, filmări, show-uri TV, interviuri cu și despre machiaj etc. După 4 ani mi-am amenajat propriul studio, așa cum îl visam. 

Industria înfrumusețării și mai specific aceea a machiajului urmează aceeași linie: după un început timid, astăzi poți găsi servicii și produse de înaltă calitate. Ea are un potențial enorm, suntem încă la început. Branduri noi iau amploare în fiecare an, având cifre de afaceri uimitoare. 


Cum ați defini succesul în mediul de business din România?

    Succesul în mediul de business din România nu are o rețetă pe care să o poți aplica. Sunt mulți factori de care trebuie să ții cont, mai ales în mediul antreprenorial. Din păcate, noi, românii, nu avem o educație financiară și de business care să poată reprezenta fundația unui viitor de succes, motiv pentru care este nevoie de mult efort și de riscuri asumate. De asemenea, depinde foarte mult de viziune si de cum definești succesul la nivel de individ. Pentru mine succesul inseamnă să mă bucur de fiecare proiect în parte și să am rezultate care să mă mulțumească. 


Care sunt provocările în mediul de business din România?

    Avem oameni talentați în toate domeniile, provocarea fiind, din păcate, lipsa unor valori occidentale care să permită capitalizarea acestora. 


Dar satisfacțiile?

    Prin meseria mea aduc un zâmbet pe fața clienților mei, de la mireasa care trece pragul studioului în ziua cea mare și până la actorul care mi se așează pe scaun pentru încă o zi lungă de filmare. Aceste satisfacții mi-au dat energia de a merge mai departe și de a reinvesti aprope toate câștigurile mele în îmbunătățirea calității serviciilor oferite.


Cum vedeți evoluția mediului de business din România în următorii 100 de ani?

    Tehnologia revoluționează astazi toate industriile, iar informațiile ajung instantaneu dintr-un loc al Pământului în altul. Viteza cu care se dezvoltă astăzi noi produse și servicii este uimitoare, iar mediul de business din România face parte, din fericire, dintr-o piață globală, motiv pentru care mă aștept la o evoluție rapidă. Sunt convinsă că ecartul legislativ, cultural și economic se va micșora din ce în ce mai mult în următorii ani, iar în următoarele decenii românii vor putea trăi la fel ca în Occident.